Benefietwedstrijd Nicky & Tour du ALS

Benefietwedstrijd Nicky & Tour du ALS

——————————————————————————-
BENEFIETWEDSTRIJD ALS-STARS vs HELMOND SPORT
——————————————————————————-

Op zaterdag 27 mei is er een benefietwedstrijd georganiseerd voor Nicky (& Tour du ALS). Hiervoor wordt een speciaal ALS-stars team samengesteld met verschillende spelers uit eerste teams van amateurclubs in de regio. Ze gaan het in deze wedstrijd opnemen tegen Helmond Sport.

s.v. Rood Wit ’62 steunt dit initiatief van harte.
Wij hebben 45 kaartjes gratis beschikbaar. Geïnteresseerde leden kunnen kaartjes reserveren (maximaal 2 per lid) door uiterlijk 22 mei een e-mail te sturen naar voorzitter@roodwit62.nl met als onderwerp ‘Benefietwedstrijd’ en in deze mail aan te geven of je 1 of 2 kaartjes wilt reserveren. Toekenning op basis van volgorde!
Alle gereserveerde kaarten kunnen dan woensdag 24 mei tussen 19:00 en 20:30 uur in de bestuurskamer bij Rood Wit ’62 afgehaald worden.

Entreekaartjes kosten normaal €5,- en hiermee doe je automatisch mee met de loterij die na de wedstrijd zal plaatsvinden. Het is ook mogelijk om kaartjes te kopen bij de ingang van sportpark de Molenven maar er is een maximaal aantal kaarten beschikbaar dus zorg dat je er op tijd bij bent. Het bedrag wat opgehaald wordt gaat naar Stichting Tour du ALS.

Rondom dit evenement worden ook verschillende activiteiten georganiseerd voor jong & oud. Iedereen is van harte welkom vanaf 13:30 op Sportpark de Molenven bij Stiphout Vooruit.

 

PERSBERICHT:

 

als                                                       hs

Benefietwedstrijd ALS (ALS-Stars – Helmond Sport)

Nicky van de Eijnden is al 13 jaar selectiespeler bij S.V. Stiphout Vooruit. In januari 2016 kwam Nicky met het slechte bericht dat bij hem de diagnose ALS was vastgesteld.

Het bestuur van S.V. Stiphout Vooruit was al enige tijd zoekende naar een maatschappelijk project wat bij de vereniging zou passen. Toen Nicky met dit bericht kwam was de keuze dus snel gemaakt. Inmiddels is S.V. Stiphout Vooruit vanaf augustus 2016 maatschappelijk partner van Stichting ALS.

Als maatschappelijk partner is het natuurlijk voor de hand liggend dat je initiatieven ontplooit die geld opleveren voor Stichting ALS om deze ziekte te bestrijden.

Eén van die initiatieven zal op 8 juni 2017 plaatsvinden in Frankrijk. 21 leden van S.V. Stiphout Vooruit zullen meedoen met de Tour du ALS, waarbij zij per fiets of wandelend de Mont Ventoux zullen beklimmen onder het motto van “Samen trappen we ALS de wereld uit!” Het geld wat tijdens deze tocht opgehaald wordt is voor onderzoek om deze verschrikkelijke ziekte te bestrijden en voor allerlei hulpmiddelen voor bestaande patiënten.

Op initiatief van de hoofdtrainer en enkele spelers van S.V. Stiphout Vooruit zal er op zaterdag 27 mei om 14:30 uur een benefietwedstrijd gespeeld worden voor Nicky en Tour du ALS tussen een speciaal ALS-Stars team en Helmond Sport. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark Molenven bij S.V. Stiphout Vooruit en na de wedstrijd zal dit evenement eindigen met een groot afsluitingsfeest.

Het ALS-Stars team bestaat uit 1e elftal spelers van diverse amateurclubs uit de regio.
Enkele namen zijn Bram van Vlerken (Jong PSV), Youssef Chida (ex-Helmond Sport), Danny Koevermans (ex-PSV, maar ook huidige speler van SV Brandevoort).

Vanuit de amateurvoetbalverenigingen hebben nu al toegezegd, Roy Alleblas (RKPVV), René de Vries (ASV ’33), Giannie Steijlen (NWC), Yourie van Brussel (Gemert), Sil Joosten en Ruben Altena (beiden SSE), Marciano Dudda en Gregory Lammers (beiden Helmondia ’55), Rob van Lieshout (Rood Wit ’62), Richard Rooyakkers en Tom Meeuwsen (beiden Mierlo-Hout), Stefan Fabrie en Olle Vogels (beiden Bavos), Luuk van Stiphout en Noureddine Elmaliki (SV Brandevoort), Michael Gruijters (MULO) en natuurlijk van S.V. Stiphout Vooruit, Teun Welten, Kyle Koenraadt en Nicky v.d. Eijnden.

Het zal 27 mei 2017 dus zeker een interessante pot worden als zij het opnemen tegen het huidige Helmond Sport.