Spelregelbewijs halen vóór 1 januari 2016

Spelregelbewijs halen vóór 1 januari 2016

KNVB
Beste leiders en trainers van onze B-jeugd groepering,

De KNVB heeft met ingang van vorig seizoen (2014-2015) het officiële KNVB Spelregelbewijs ingevoerd.

Alle huidige tweedejaars B-junioren (geboortejaar 1999) zijn dit seizoen verplicht om vóór 1 januari 2016 het officiële KNVB Spelregelbewijs te behalen.

Ze krijgen per e-mail hierover zelf bericht waarbij met de verstrekte gebruikersnaam (= relatiecode + activatiecode) een account kan aanmaken via website www.voetbalmasterz.nl. Met een eigen gekozen/aan te maken wachtwoord kan men vervolgens het account activeren. Vervolgens dient men, na eerst een aantal oefentoetsen gemaakt te hebben, het definitieve examen af te leggen.

Het is verplicht dit examen te doen én te behalen, daarom zal ik de komende weken de voortgang daarvan volgen.

Daar waar nodig zullen we spelers ondersteunen en begeleiden.

Als er vragen zijn, stel ze dan gerust.

Met vriendelijke groeten,
Namens s.v. Rood-Wit ‘62

RW62
Wilfried Mansvelders
E-mail: groepsleiderB@roodwit62.nl


Spelregelbewijs voor tweedejaars B-junioren

Vanaf seizoen 2014-2015 heeft de KNVB voor tweedejaars B-junioren het officiële KNVB Spelregelbewijs ingevoerd. Het behalen van het KNVB Spelregelbewijs is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van speler, vereniging en KNVB. De B-junioren zijn er uiteindelijk wel zelf verantwoordelijk voor dat zij het bewijs behalen, maar de vereniging zal hen informeren, instrueren en motiveren. Via de website www.voetbalmasterz.nl kunnen tweedejaars B-junioren met het officiële KNVB Spelregelbewijs halen.

Over het spelregelbewijs

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland: het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Met ingang van het seizoen 2014-2015 zijn tweedejaars B-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen.

Dat doen zij door middel van oefentoetsen en een eindtoets op de website Voetbalmasterz, die hiervoor is gelanceerd. De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’.

Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

Let op: Vóór 1 januari 2016 dient het KNVB Spelregelbewijs behaald te zijn.