Warning: session_start() expects parameter 1 to be array, string given in /customers/9/e/0/roodwit62.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308 s.v. Rood Wit '62 | Meisjes-B1 Rood-Wit ’62 GOES LEICESTER
Meisjes-B1 Rood-Wit ’62 GOES LEICESTER

Meisjes-B1 Rood-Wit ’62 GOES LEICESTER

ROOD WIT ’62 MB 1  GOES LEICESTER

25 maart jl. was het eindelijk zover. Na heel veel plannen, geregel, organiseren en vooral aftellen kon de MB1 vanaf het parkeerterrein van Rood Wit ’62 vertrekken.

De groep, 11 meiden en 5 volwassenen begeleiding, verdeeld over 2 busjes vertrok naar Calais Frankrijk, waar we met de boot de overtocht zouden maken naar Dover Engeland.

foto1                                   foto2

Na anderhalf uur konden we van de boot af en konden we onze reis voortzetten. Na onderweg ergens wat gegeten te hebben kwamen we net voordat we er waren in een file terecht. Balen! Na het inchecken in het hotel hebben we de kamers opgezocht. Daarna nog wat gedronken en toen besloten dat het bedtijd was. Het was natuurlijk weleen hele lange en vermoeiende reis.

De volgende morgen gaan we gezamenlijk ontbijten, een traditioneel Engels ontbijt.  Niet iedereen wist dit te waarderen, maar het feit dat de Engelse meiden en coaches samen met ons kwamen ontbijten maakte veel goed.

foto3

Er werden samen plannen gemaakt voor die dag. Samen vertrokken we naar Leicester om daar gezamenlijk te gaan shoppen, maar niet voordat we het Leicester City Stadion gezien hadden.

foto4                                   foto5

Een extraatje geregeld door Andrew, coach van de Engelse meiden. Helemaal super! Helaas mochten we niet in het stadion maar wat we gezien hebben was ook zeer zeker de moeite waard. Daarna naar het centrum waar de meiden samen de stad in gingen en de leiding een pub opzocht.

Daarna samen wat gegeten en we konden weer verder. Op naar het Brockington College waar we een vriendschappelijke wedstrijd zouden spelen tegen de Oadby & Wigston Girls.

foto6

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel gingen we niet zo goed van start. Maar na de 14e minuut waarin er een eerbetoon werd gebracht aan de overleden Johan Cruijff, veranderde er iets en konden we aan het einde van de wedstrijd een 0-5 overwinning op onze naam zetten.

We gingen terug naar het hotel om ons op te frissen want we werden al weer snel genoeg verwacht in het clubhuis van de Oadby & Wigston Girls. Gewoon om gezellig met zijn allen wat te drinken en te eten, maar vooral om gezellig met zijn allen bij elkaar te zijn.

De volgende dag, na 3 kwartiertjes rijden waren we in Villa Park en kon de stadiumtour bij Ashton Villa beginnen. De club waar een voetballer van Rood Wit ’62, namelijk Wilfred  Bouma, gevoetbald heeft, en van wie het shirt bij ons in de kantine hangt.

foto7

De tour was erg leuk, we hebben veel gezien en gehoord. En gelachen want hier kwam de opdracht van John om de hoek kijken. John moest met een sjaal van Leicester bij Ashton Villa in het stadion op de foto, deze twee clubs zijn namelijk aartsrivalen van elkaar. John mocht gelukkig gewoon binnen en de foto werd gemaakt.

foto8

Aansluitend zijn we naar Nottingham gereden om te winkelen, helaas waren de winkels al gesloten dus toen werd maar besloten om daar met zijn allen iets te eten en terug te gaan naar het hotel. Want daar zouden opnieuw de Engelse meiden en coaches naar ons toe komen om de laatste avond dat we in Engeland waren met elkaar door te brengen.

De meiden gingen naar de kamers, de leiding zocht opnieuw een pub/eetcafé op.

Later op de avond werd er in het hotel afscheid genomen van elkaar en er werden afspraken gemaakt. Om met elkaar contact te houden en door de Engelsen om volgend jaar naar Nederland te komen.

En toen was het slapen, want de volgende dag zouden we vroeg moeten vertrekken wilden we de boot op tijd halen.

 

De volgende dag werd er ontbeten, de koffers ingeladen en we konden vertrekken. We waren lekker op tijd bij de boot en we konden dus lekker op tijd vertrekken.

De overtocht verliep verder goed en na aankomst in Calais konden we de reis weer oppakken. Er werd besloten om met zijn allen als afsluiting van het reisje voor de laatste keer deze reis ergens samen nog wat te eten. Dit werd gedaan in Motel Eindhoven.

foto9

Daarna zijn we terug gereden naar Helmond waar de meiden werden opgewacht op de parkeerplaats, spullen werden uitgeladen en iedereen weer naar huis ging.

Al met al een zeer geslaagd weekend voor iedereen. We zijn zeer gastvrij ontvangen door de Engelsen, waarvoor onze dank, er zijn mooie vriendschappen tussen de meiden ontstaan in dat weekend, we hebben veel gezien en gedaan in een hele korte tijd, nieuwe dingen geprobeerd, of niet geprobeerd.

Al bij al iets wat voor herhaling vatbaar is en wat we ook zeer zeker zullen doen. Maar volgend jaar komen de meiden uit Engeland eerst hier naartoe, en we zullen dan proberen om hen net zo gastvrij te ontvangen zoals dat zij dat ook bij ons hebben gedaan.

Dus op naar volgend jaar!

Verder willen we natuurlijk iedereen bedanken die dit reisje mogelijk hebben gemaakt.

De meiden omdat ze meegegaan zijn en dit weekend onvergetelijk hebben gemaakt, de ouders omdat zij hun kinderen aan ons hebben toevertrouwd op dit reisje, Rijschool Wilco voor zijn financiële bijdrage, waardoor het mogelijk was om met zijn allen gezellig te gaan uit eten, Appelboer Jurrissen voor zijn bijdrage en natuurlijk niet te vergeten Rood Wit ’62 voor hun bijdrage en tips.