Scheidsrechterscommissie aanwezig bij KNVB ARAG Abritrage Event?⚪️

Op zaterdag 11 januari jl. vond op de KNVB Campus in Zeist het zgn. KNVB – ARAG Arbitrage Event plaats.

Vanwege de behaalde certificering voor ons scheidsrechtersbeleid van oktober jl. werden wij hiervoor ook uitgenodigd en hebben John Quigley, Henrie Krikke en Wilfried Mansvelders dit leuke Event bezocht.

Na ontvangst met koffie vonden in de ochtend diverse workshops plaats en werd er groepsgewijs en interactief op specifieke onderwerpen ingezoomd.

Na een voortreffelijke lunch moest het middagprogramma het hoogtepunt vormen van de dag.

Wilfried werd vanwege zijn grote rol bij het behalen van onze certificering hierbij extra in het zonnetje gezet en mocht een bezoek brengen aan het VAR Replay Center, het zenuwcentrum van de KNVB op wedstrijddagen. Het VAR Replay Center maakt gebruikt van uiterst geavanceerde technieken en is uniek in Europa en doet ook dienst als trainingscentrum voor de UEFA.

KNVB betaald voetbal scheidsrechter Clay Ruperti demonstreerde de werking van de (Assistent)VAR en er werden ook wedstrijdsituaties gesimuleerd.

Ter afsluiting van de dag was KNVB betaald voetbal scheidsrechter Björn Kuipers uitgenodigd.

In zijn presentatie vertelde hij op een zeer inspirerende wijze over zijn imposante carrière als top scheidsrechter en benadrukte hij met name de zaken die hierbij van grote invloed zijn geweest. Vooral de samenwerking en het vertrouwen in zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn van doorslaggevende betekenis geweest voor zijn carrière.

Een fantastische en indrukwekkende presentie waarmee hij een oorverdovend applaus kreeg van alle aanwezigen.

De dag werd afgesloten met een borrel en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag waarbij we weer een stapje verder zijn gekomen in het verder verbeteren van het arbitragebeleid binnen onze vereniging.

We kijken reikhalzend naar het volgende Event!

#scheidsrechter #KNVB #ARAG #event

Door Webbeheer